Хотелиерите в Банско несигурни в предстоящия сезон, липсват ранни резервации

От бизнеса са предложили да бъде въведена така наречената "светофарна уредба за мерки"

07.09.2021 | 22:13 Редактор: Искра Ангелова

Хотелиерите в Банско готови за предстоящия зимен сезон, но несигурни в бъдещето си. Това стана ясно по време на провелата се среща днес с ресорния министър Стела Балтова. От бизнеса са предложили да бъде въведена така наречената "светофарна уредба за мерки" и са изявили притесненията си от липсата на ранни резервации, както и спекулативното увеличение на тока, което вероятно ще доведе до нови по-високи цени през новия сезон.

"При всички случаи увеличението на цената на електричеството оказва влияние не само върху цената на ски картите, въобще върху целия бизнес. Това, обаче, което беше изискано, е във възможно най-скоро време да бъде ясна цената на ски картите, тъй като те влизат в цената на туристическата услуга, на туристическите пакети и беше договорено, че това ще се случи в най-скоро време", заяви министърът на туризма Стела Балтова.

"Да има "светофарна уредба" с предвидимите мерки, да не се затваря от днес за утре, а напротив, това нещо да знае, че при зелена светлина - имаме такива мерки, при оранжев код – такива, при червен код, защото тези мерки, които бяха досега, направиха нашия бранш неатрактивен и нежелан за реализация. Липсват ранни резервации", каза председателят на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК