Засегнатите бизнеси: Ще блокираме цялата страна, докато не бъдем чути

За утре е насрочен национален протест, който ще започне в 15:00 ч. пред Народното събрание

07.09.2021 | 13:48 Редактор: Здравко Черкезов

Влязоха в сила новите по-строги Ковид ограничения, а с тях започват и протестите на засегнатите бизнеси. Срещу мерките първи скочиха ресторантьорите.

Затова днес на няколко места в страната, сред които Хасково, Русе, Добрич и Козлодуй, от ресторантьорския бранш излизат на протест. 

За утре, 8 септември, е насрочен и национален протест, който ще започне в 15:00 ч. пред Народното събрание. Протестите ще бъдат подкрепени от Асоциацията за здраве и фитнес, Националния таксиметров синдикат (НТС) и от транспортния бранш.

"Ние никога не сме били затворен бизнес по смисъла на наредбите и заповедите на министъра, вследствие на което не сме получавали финансиране. Сега това нещо трябва да бъде променено. Знаете, спряха мярката "80/20", която беше много работеща и от която големите фирми се възползваха. Ние ще се подготвим за национален протест на 28 септември", обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Като част от протестните действия на ресторантьорите е и това, че част от заведенията няма да затворят врати в 23:00 ч., а дискотеките ще отворят. 

"След протеста утре започваме ефективни стачни действия в цялата страна и ще подкрепим масово колегите на 28 септември, защото имаме много силни структури във всеки град. Ще блокираме цялата страна, докато не бъдем чути. Бизнесът пише едни писма, които не получават и един отговор", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

"Таксиметровият бранш е пряко свързан с това какво се случва при другите. Спира работата при тях, на секундата тя пада при нас. Дори и да не сме затворени, при предишните затваряния при нас този спад беше 70%", посочи Красимир Цветков от НТС. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК