Радев за нападките на Борисов: Важни са му думите пред следващия главен прокурор (ОБНОВЕНА)

Държавният глава призова за обединение и политическа зрялост навръх Съединението

06.09.2021 | 13:33 Редактор: Здравко Черкезов

Честваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия! Преди 136 години българите казват на света, че не искат да има граница между тях. Така на 6 септември Източна Румелия се обединява с Княжество България въпреки решенията на Великите сили на Берлинския конгрес.

На празника държавният глава Румен Радев призова за обединение и политическа зрялост. 

"Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост", заяви президентът.

Кога ще бъде разпуснат 46-ият парламент, все още не ясно. Президентът дава време на депутатите да приемат важните закони. Преди да каже датата за изборите, ще се консултира с ЦИК.

"Ще поканя тази седмица възможно най-бързо ЦИК, за да бъдем сигурни, че можем да проведем избори 2 в 1 в тази обстановка с машинен вот, така че те да не бъдат компрометирани", обяви Радев.

На нападките, дошли от бившия премиер Бойко Борисов, държавният глава отговори: "Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор".

"Моментът не е подходящ за нов политически проект" – така Радев отново коментира спекулациите, че в политиката ще вслязат служебните министри на икономиката и финансите 

"Ако искат да са полезни на обществото не трябва да създават просто политически проект", категоричен е държавният глава.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК