Законът за НСО мина за второ четене на фона на скандали в НС

"Първо сте действали, после сте мислили", коментира Тома Биков

03.09.2021 | 13:59 Редактор: Здравко Черкезов

Законът за НСО в крайна сметка мина от първо на второ четене, като втори ден се чуваха множество обиди от парламентарната трибуна. Всяка политическа формация се опита да направи свой прочит на правилника и как се приемат закони, което нажежи страстите.

Ще се проведе втори председателски съвет, който да вземе окончателно решение. На този етап промените предвиждат главният прокурор да не се охранява от НСО,  а само "тримата големи" - президентът, министър-председателят и председателят на Народното събрание.

"Първо сте действали, после сте мислили. Както се случва в този парламент за почти всеки закон. Първо правите нещо и после разбирате, че сте влезли в някакъв проблем. Процедурата е следната: да сте мислили", заяви зам.-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

"Още при процедурата, която взех, ви обясних, че гласуване не се е състояло. И за всички беше ясно, че кворум няма. Дали някой ще ходи на поклонение в Бузлуджа или Банкя си е негов проблем. Когато работи Народното събрание, то работи", каза Мария Капон от ИБГНИ.

"Зам.-председателката Росица Кирилова показа тотална некадърност и некомпетентност, вследствие на което вкара Народното събрание в тази ситуация", отсече Тошко Йорданов.

"Аз дадох почивка и това е причината, поради която обявих законопроектите за неприети. Защото зная каква е практиката, опитах се да се придържам към нея. Ако това е грях, сигурно съм сгрешила", отвърна Кирилова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК