Хаджигенов една година след кървавото протестно въстание: Няма да простим!

На 2 септември 2020 г. беше организирана мащабна демонстрация срещу кабинета и главния прокурор

02.09.2021 | 13:52 Редактор: Жаклина Иванова

Една година от кървавите сблъсъци на антиправителствените протести. На 2 септември 2020 г. беше организирана мащабна демонстрация срещу кабинета и главния прокурор под името "Велико народно въстание".

Още през деня се стигна до сблъсъци между граждани и полиция, а напрежението ескалира вечерта, когато бяха арестувани над 60 души. Пострадалите при размириците бяха стотици. Датата беше отбелязана от един от организаторите на протестите Николай Хаджигенов с декларация в Народното събрание.

"Една година мина от "Великото народно въстание", то ще остане в историята с наименованието "кървавата сряда". Няма да забравим и няма да простим. Няма да оставим насилниците ненаказани. Този срам беше видян от целия свят. Кървавата сряда мина, още не бяха измили кръвта на гражданите от площада и на следващия ден имаше още повече хора на площада, които бяха гневни. Всичките тези хора победиха. Те успяха, ние успяхме. Кървавата сряда е гордост за целия български народ и срам за диктатора", посочи заместник-председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Алоооо
преди 2 години
Кой ти дава право да говориш от името на народа? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Олеле
преди 2 години
Що за фалш и популизъм ! Стига си присвоявахте ''народа'' бе еййй... ! Сигнализирай за неуместен коментар