Напрежение на "Дунав мост" - 12 км опашка от ТИР-ове, шофьори чакат по 30 часа

Причината за забавянето била засиленият контрол от румънска страна, твърдят от Камарата на автомобилните превозвачи

31.08.2021 | 19:25 Редактор: Десислава Атанасова

Отново напрежение на Дунав мост 2, заради километрични опашки от чакащи ТИР-ове. Шофьорите твърдят, че чакат по 30 часа за да преминат. Преди няколко дни, заради жегите и липсата на яснота кога ще минат границата, шофьорите направиха блокада в знак на протест.

Владимир Владимиров е на опашката повече от 24 часа. Споделя, че ситуацията вече е нетърпима.

"Изглежда не се работи. Вярно, че трафикът е много, че има много турски камиони, но според мен, проблемът е там някъде горе", споделя шофьорът.

В същото положение са още десетки негови колеги.

"Последната проверка беше около 12 ч., но днес ще надхвърлим над 20 часа. Аз съм натоварил яйца. Срок на доставка - четвъртък в Швейцария, днес е вторник. Как да стигна?", разказва един от чакащите. 

По информация на Камарата на автомобилните превозвачи - причината за забавянето била засиленият контрол от румънска страна. Шофьорите обаче твърдят, че единствената разлика в проверките е, че се случвали по-бавно.

"Е, кое е по- засилено. Влизат в кабините и ни проверяват, но такава опашка не е имало", каза Мартин. 

Преди около месец министърът на транспорта обеща да бъде сформирана българо-румънска комисия, която да търси решение на проблема. 

"Никой не ни е търсил по въпроса с комисията, въпреки, че те са инициаторите", отбелязва председателят на Камара на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров.

И днес опашката от тежкотоварни камиони бе над 12 километра, а в мобилното приложение, което следи трафика през мостовото съоръжение, не бе отбелязано, колко време траят проверките. 

Повече вижте в репортажа на Калин Иванов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК