Километрични опашки от ТИР-ове запушиха ГП "Дунав мост"

От "Гранична полиция" твърдят, че това е обичайно

02.04.2021 | 20:20 Редактор: Никола Симеонов

Километрични опашки на граничен пункт "Дунав мост" се сформираха в последните няколко дни.

Oпашката от ТИР-ове затруднява придвижването по главния път между Русе и Силистра. Редовно оттук минават работещите в индустриалната зони в града.

Пропускливостта на моста е слаба, тъй като е само с две платна. Властите уверяват, че обработката на документи не е спирала.

"Във Видин сега няма никой. Всички се обърнаха насам и затова. От Турция не идват коли. Там да има 500 метра двойно платно. Дори да е двойно, като не можем да минеш какво значение има? От 5 часа чакам, не знам защо. Това е проблемът. Едно и също, просто работата е много слаба", споделя шофьор.

От "Гранична полиция" заявиха, че струпването на камиони е обичайно за началото на всеки месец, защото в това време се подновяват разрешителните за превоз от трети страни, които не са членки на ЕС, като Турция например.

Влияние оказва и намалената пропускателна способност на граничния пункт при Силистра. Масово камиони са преминали към границата при Русе. Много превозвачи бързат да направят доставки преди католическия Великден, който е тази неделя.

Вижте повече в репортажа на Мерлин Алтанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК