Радев: Трябва да се подобри свързаността с Гърция и всички граници активно да се използват

Там, където хората работят упорито през цялата година, празникът е истински, заяви президентът

28.08.2021 | 16:19 Редактор: Десислава Атанасова
Радев: Трябва да се подобри свързаността с Гърция и всички граници активно да се използват

Родопчани пазят и развиват нашите традиции и са съхранили несломимия български дух, а с такива хора България има бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към гостите и жителите на село Ерма река, където участва в отбелязването на празника на населеното място и Деня на миньора.

"Днешното събитие е доказателство, че там, където хората работят упорито през цялата година, празникът е истински“, заяви Румен Радев. Той изказа признателност и към миньорите за празника им и за техния труд и професия, изискваща "сила и сплотеност"

"Съдбата на Ерма река и на района е свързана с рудодобива, но хората са благословени с красивата природа, обичаите, със сговора и единството помежду си", заяви Румен Радев и допълни, че родопските населени места имат големи перспективи за развитие.

По думите на президента, за целта трябва се подобри свързаността с Гърция, а принос за това ще има активното използване на всички гранични контролно-прпопускателни пунктове, включително на ГКПП Рудозем-Ксанти. 

"Както вашите сърца са отворени за съседи и приятели, така и ние сме готови да работим с нашите съседи", подчерта Румен Радев.

По-късно днес президентът ще посети ГКПП Рудозем-Ксанти, на който строителните дейности от българска страна са завършени. 

Темата за подобряване на свързаността с Гърция беше поставена по време на среща на държавния глава и с представители на местната власт и с жители на Златоград. 

По-рано през деня президентът Радев посети Рудозем, където разговаря с кмета Румен Пехливанов. Двамата обсъдиха темата за необходимостта от финансовата децентрализация на местната власт.

Президентът се срещна и с жители на Мадан.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК