Трудовата книжка остава в историята, скоро идва "електронен документ"

Той ще представлява общ регистър за всички, които ползват услугата

27.08.2021 | 13:11 Редактор: Десислава Атанасова
Трудовата книжка остава в историята, скоро идва

Електронната трудова книжка ще бъде огромно улеснение за работещите, ще намали често срещаните проблеми при пенсиониране и трудово-правните измами, но все още има детайли, които трябва да бъдат изпипани, смята Мария Минчева, зам.-председател на БСК. 

"Много е хубаво, че народен представител е поел законодателната инициатива за електронна трудова книжка и в Народното събрание е внесен такъв законопроект. Идеята за електронната трудова книжка не е нова, дискусиите по тази тема датират още от 2014 г. Оттогава технологиите са напреднали изключително много и вече живеем в среда, в която може да се довърши работата по електронизацията на трудово-правните документи", обясни експертът пред телевизия Bloomberg.

Мария Минчева поясни, че в законопроекта е записано, че електронната трудова книжка е “електронен документ”. Тя смята, че в същината си трудовата книжка в дигитален вариант няма как да бъде само и единствено електронен документ, тя реално ще представлява общ регистър за всички, които ползват услугата. 

Повече по темата четете на Bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК