Хладно и дъждовно време през почивните дни, от вторник - затопляне

Максималните температури ще бъдат предимно между 26 и 31 градуса

27.08.2021 | 07:11 Редактор: Десислава Атанасова

Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26 и 31. Сутринта ще превалява в източните райони. Преди обед облаците ще намаляват. Следобед ще има разкъсана облачност.

Над планините ще се развиват купести облаци, с възможност за слаби превалявания. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад, със скорост до 30 километра в час. Максималните температури в населените места ще бъдат от 28 до 33 градуса, в южните райони до 34. Облачността ще бъде значителна, повече следобед, с превалявания и прегърмявания главно над Витоша и над Пирин. Максимални температури на 2500 метра височина - около 14,15 градуса,  а на 1500 метра  - до 20, 21, това прогнозира синоптикът на BulgarIa ON AIR Владимира Илиева.

В събота ще проникне по-хладен въздух с облаци над западните и над източните райони, със следобедни превалявания, а по Черноморието без валежи. В неделя ще има условия за краткотрайни дъждове над Западна България.

В понеделник ще превали късно следобед и през нощта срещу вторник в Дунавската равнина. Дневните температури ще достигат 26-31 градуса. Във вторник ще има повече слънце и ще се затопля.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК