Боса, с цигара и безалкохолно в ръка: Видео с Мая Манолова в НС "взриви" интернет

Преди броени дни депутатът от ИТН Филип Станев се яви на парламентарно заседание със скъсани дънки

24.08.2021 | 19:33 Редактор: Жаклина Иванова

Видео с депутата Мая Манолова, която се разхожда боса в парламента, взриви социалните мрежи. Председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" позира небрежно, докато държи цигара и безалкохолна напитка преди да влезе в една от служебните стаи.

Клипът е публикуван в TikTok, но светкавично обиколи всички социални мрежи и предизвика смесени чувства у хората. Фоторепортерът Веселин Боришев не се изненадва от проявата на Мая Манолова.

Той заснема живота и лицата в парламента от дълги години. И независимо, че муцуните се сменят, ролите понякога се повтарят.

"За 20 години съм видял доста простотии. Това, за да го направи Мая Манолова, иска да отправи послание. Това не е случайно. Тази простотия има някакво послание. Тя е обигран политик", сподели фоторепортерът.

Боришев смята, че видеото с босата Манолова е поредният пример, че депутатите невинаги зачитат правилника за дрескод и поведение в Народно събрание, за разлика от журналистите.

"Дълго време съм ходил с дълга риза, за да не ми се виждат татуировките от уважение към институциите. Да не говорим вече и за абсурдни неща като скъсаните дънки", каза още той.

Според експерта по протокол Милена Хлебарова, човек може да предава послания с обувките, които носи. С боси крака също.

"Обувката е начин на поведение и предаване на послание. Това е невербален комуникативен белег. Иска да каже - ето аз съм като вас, аз съм обикновен човек, същата като вас", обясни тя.

Веселин Боришев си спомня, че преди 20 години по същите парламентарни килими депутатите са си тръскали фасовете. Това, което не се е променило до днес, според него, е липсата на равнопоставеност.

Преди броени дни депутатът от ИТН Филип Станев се яви на парламентарно заседание със скъсани дънки. Той беше наказан със забележка от председателя на Народното събрание.

Мая Манолова обаче няма да отнесе санкция. Това заявиха от НС за Bulgaria ON AIR. Причината - от институцията обясниха, че според правилника наказания се налагат само когато е нарушен редът в пленарната зала и по време на заседание. В случая Мая Манолова се подготвя за заседание на комисия.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 1
случаен минувач
преди 2 години
Типична лека жена. Пyт.k.aта й е златна, от чисто злато. Благодарение на нея е това, което е - най-известната жена в България. Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 2
Айшето от Сливен
преди 2 години
Ко съ чудити ба, тя си е от нашити Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 2
Пешо от Нови хан
преди 2 години
Селското чедо Мая как ли изглежда пък с обувки? Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
Траян
преди 2 години
Тая ако ще и без *** да тръгне все ми е тая....То това не е и парламент, Сигнализирай за неуместен коментар