Цената на мечтите: 22-годишен параатлет от България разказва за трудностите към Токио

Страната ни ще представят четирима атлети на Параолимпийските игри в Токио

23.08.2021 | 19:30 Редактор: Десислава Атанасова

Остават броени часове до началото на Параолимпийските игри в Токио. Страната ни ще представят четирима атлети, Ружди Ружди в тласкането на гюле, Милена Тодорова в спортната стрелба, дебютантката Фатме Исмаил в хвърлянето на копие и Христиан Стоянов, който ще се бори за злато в бягането на 1500 метра. 

Християн Стоянов е златен медалист от европейското първенство през 2018 година, световното през 2019 г. в Дубай. От 5 години се готви усилено за Олимпийските игри в Токио, където на 28 август ще се състезава в бягането на 1500 метра. А пътя до Токио не е бил лек. 
 

"Честно казано имаше доста трудни моменти, тъкмо стигах даден връх, стигах малко по-силен резултат, след това се случваше нещо, което ме възпрепятстваше да тренирам, най-често здравословни проблеми. След всеки един път минава малко време и успявах да се върна в тренировъчния си режим, за да продължа да тренирам и да се готвя, няма как да няма пречки - хора сме", споделя параатлетът Християн Стоянов.

 Въпреки трудностите и здравословните препятствия, Християн продължава да се бори неуморно за олимпийския връх.

"Утре даваме началото на параолимпийските игри и всеки следващ ден смятам, че ще бъде все по-интересно". Амбициите със сигурност са високи не искам да се обременявам с позиции, и с цвят на медала. Идвам да се боря, за да покажа това, за което съм тренирал, а всичко друго смятам, че ако покажа бързо бягане, стига да покажа най-доброто от себе си, всичко друго ще бъде постигнато", смята Стоянов.

Повече вижте в репортажа Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК