След сигнал до Bulgaria ON AIR: Отпуснаха средства за ремонт на Основно училище "Христо Ботев" в село Абланица

Реакцията на институциите става след като Трончов алармира за проблема в студиото на „България сутрин“

23.08.2021 | 12:37
След сигнал до Bulgaria ON AIR: Отпуснаха средства за ремонт на Основно училище

Телевизионна изява в „България сутрин“ стана повод за реакция от страна на институциите и катализатор на положителна промяна за стотици души във велинградското село Абланица. В началото на август в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR гостува Салих Трончов, председател на обществения съвет на основното училище "Христо Ботев" в Абланица, който разказа за спешната необходимост от ремонт на рушащото се учебно заведение и липсата на реакция от страна на институциите.

„30 000 лева са нужни за ремонт на покрива на училището, за да не падат отломки от него, които застрашават децата. Това е нашето ежедневие. Състоянието на сградата е ужасно, базата е огромна. През годините нямаше абсолютно никаква политика, цял живот се борим - за училищен автобус, за пътя..", обясни по време на участието си в началото на август Трончов пред водещите на „България сутрин".

В студиото на предаването той разказа за материалните щети на учебната база, в която годишно се обучават близо 60 деца, като по време на разговора бяха излъчени и кадри от рушащата се сграда, а реакция от страна на институциите не закъсня. На 13-ти август, в своя Facebook профил Салих Трончов сподели, че служебното правителство е отпуснало 50 159 лева за ремонт на учебното заведение в село Абланица и предстои незабавно да стартират дейности по възстановяване на покривната конструкция.

Bulgaria ON AIR винаги е била отворена към проблемите, постиженията и битието на хората в цялата страна. Това е и една от най-значителните характеристики и отличителни черти на новия формат на „България сутрин“ с Мария Константинова и Мирослав Димитров“. Всяка сутрин в рамките на блока те срещат зрителите както с проблемите в малките и големите населени места в страната, така и с положителните примери. Специални минути в рамките на сутрешния блок са отделени и за сигнали от цялата страна, които са подавани през онлайн платформата HelpBook.info, част от Investor Media Group.