От HelpBook: Детето ми пострада на опасна площадка в столичен район

Община "Красно село" не прави нищо за поддържането ѝ, алармира потребител

23.08.2021 | 13:20 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Детето ми пострада на опасна площадка в столичен район

В платформата на Helpbook.info отново постъпи сигнал за опасна детска площадка, този път в район „Красно село“.

Ето какво пише нашият потребител:

"В градинката между бл.18 (ул. "Грамада" ) и бл. 20 (улица "Солун"), се намира градинка, която представлява две площадки, свързани с алея. На територията и на двете площадки има детски пързалки (монтирани още със създаването на площадките), както и други детски метални катерушки. Иначе кокетните площадки са изпълнени с безброй препятствия за безопасния и приятен престой на многото деца. Живущите родители, към които спадам и аз, полагаме ежедневни грижи за почистване на кофите, клоните и съоръженията на площадката. Възстановяваме счупени дъски на пейките, полагаме грижа за възстановяване на люлките и т.н. За съжаление Общината не прави НИЩО за тази голяма площ - детска площадка! За съжаление ние до такава степен сме свикнали с Вашето бездействие, безхаберност и незаинтересованост, че вече дори не ни прави впечатление липсата Ви!

Сигналът ми е свързан конкретно с една от двете пързалки на площадката! Тя е толкова остаряла и толкова изгнила, че от известно време насам е не само неизползваема, а и опасна за децата. В края на улея на пързалката има вероятно основа, за която той е хванат. Самата ламарина е изгнила и сега стърчи едно парче ръждясала ламарина, което за съжаление доведе до няколко злополуки, за щастие разминали се “само” с порязвания и инжектиране на ваксини против Тетанус! Прилагам снимки, които надявам се да събудят най-малко вашето родителско съжаление и съпричастност! Ако бяха пострадали вашите деца, щяхте да ме разберете! Кога най-накрая безсмислено многото инспектори в тази община ще си направят труда да направят един качествен обход на тези територии, и да се вгледат НЕ само в паркираните коли (по сигнал), в счупени клони и запушени канали (по сигнал), безпризорни коли (по сигнал), агресивни бездомни кучета (по сигнал) и каквото и да е друго - по сигнал!!! Вие без сигнали правите ли изобщо нещо?

Тук изобщо няма да се спирам на настилката на площадките, на обраслите с храсти, треви, и дървета, които не са кастрени и подрязвани от 20 години поне, на липсата на лампи на площадките и алеите, на липсата на пясък в пясъчника (който вече е трудно откриваем) на вечно препълнените кошове за боклук….и т.н.

Апелирам за бързата Ви реакция и адекватната Ви намеса“.

Снимка: Helpbook