Афганистанци протестираха в София срещу талибаните и политиката на Пакистан

Организатор е Джалид Мори

20.08.2021 | 20:23 Редактор: Здравко Черкезов

Афганистанци протестираха в София срещу завземането на властта от талибаните в родината им и срещу политиката на Пакистан. Организатор на протеста е Джалид Мори, който живее от 18 години в София, има четири сестри и двама братя. Работи в сферата на строителството.

Той заяви, че талибаните извършват страшни неща в родината, включително убийства. Неговият брат е бил арестуван преди четири дни. „При предходния режим на талибаните ми отрязаха три пръста, убиха дядо ми, убиха чичо ми, изгориха къщата ми. Благодарение на баща ми избягахме в Пакистан“, разказа Джалид Мори.

Протестиращите смятат да организират шествие, което да завърши пред посолството на Пакистан. Там те ще протестират срещу политиката на Пакистан, който подкрепя тероризма.

Омъжената за афганистанец Сузана Димитрова - Нури е на протеста, за да подкрепи хората, които там са подложени на мъчения и изтезания. Тя протестира срещу подкрепата на Пакистан за талибаните и отнемането на правата на жените в Афганистан. Сузана Димитрова няма нищо против България за предостави подслон на афганистанци, но призова да не се злоупотребява с тази тема, пише БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК