Метавселената на Facebook – акцент в новия брой на списание Bloomberg Businessweek Bg

5-ия брой на двуезичното бизнес списание може да откриете от днес в търговската мрежа

20.08.2021 | 10:50 Редактор: Десислава Атанасова
Метавселената на Facebook – акцент в новия брой на списание Bloomberg Businessweek Bg

Метавселената на Facebook и представлява ли тя новото голямо откритие в света на иновациите или е поредната заплаха на технологиите към съвременното общество? Отговори на тези и още любопитни въпроси търсят авторите в централния материал от корицата на петия брой на списание Bloomberg Businessweek Bg, което от днес е достъпно в търговската мрежа на цена от 5 лв.

"Представете си, че слагате специални 3D очила и с една крачка се потапяте в изцяло нов свят – свят, паралелен на нашата реалност, в който присъствате чрез виртуален образ (аватар). Тази паралелна реалност е изградена от машини и в нея разстоянията са лесно преодолими“ – така започват анализа си авторите му доц. д-р Даниела Илиева, изпълнителен директор на Фондация "Право и интернет" и преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), и доц. д-р Мартин Захариев, старши правен експерт в същата фондация, преподавател във ВУЗФ и старши адвокат в едно от големите адвокатски дружества у нас.

Освен ползите, които един такъв проект може да донесе, те коментират и друга много важна част на въпроса, заради която и към момента технологичната компания търпи значителни критики – доколко ще бъдат защитени личните ни данни в този паралелен дигитален свят. Всички аспекти по темата може да прочетете в анализа.

Какво е памперс инфлацията и има ли спасение от нея? Къде е повратната точка, след която технологичният прогрес ще стане неразбираемо бърз и сложен, и какво се случва, когато криптовалутите играят по правилата, са сред другите експертни материали, които читателите могат да намерят на страниците на Bloomberg Businessweek Bg.

В новия брой подробен анализ върху представянето на България на Олимпийските игри е подготвил главният редактор на спортния уебсайт Gol.bg Георги Пешев, а специален анализ за края на ерата Меркел и какво ни очаква след нея прави и главният редактор на Bloomberg Businessweek Bg Ивайло Лаков. Освен начело на редакционния екип на изданието в България, той е и един от най-уважаваните международни анализатори и често засяга важни геополитически теми със събеседниците в предаването си "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

Кои са най-вероятните следващи канцлери на Германия и защо тази промяна е важна за България – прочетете в петия брой на Bloomberg Businessweek Bg. Списанието е част от портфолиото на Investor Media Group и се издава по лиценз на Bloomberg LP.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК