ГЕРБ представи проектокабинета: Връщаме мандата, никой не иска да носи отговорност

Десислава Атанасова: Договорките на тъмно трябва да приключат

20.08.2021 | 08:59 Редактор: Тодор Петров

От ГЕРБ официално представиха своя проектокабинет за правителство, но обявиха, че няма да го предложат пред президента и парламента, заради тежкото разделение между партиите и липсата на разговори за политики.

"Кандидат за министър-председател съм аз, заместник министър-председател е Томислав Дончев, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи - Румен Христов, заместник министър-председател по правосъдната реформа и външен министър - Екатерина Захариева, министър на финансите - Кирил Ананиев, министър на правосъдието - Радомир Чолаков, министър на отбраната - Христо Гаджев, министър на регионалното развитие - Александър Иванов, министър на труда и социалната политика - Деница Сачева, министър на образованието - Красимир Вълчев, министър на здравеопазването - Костадин Ангелов, министър на културата - Любен Дилов, министър на околната среда и водите - Ивелина Василева, министър на транспорта - Росен Желязков, министър на икономиката - Жечо Станков, министър на младежта и спорта - Красен Кралев, министър на земеделието - Десислава Танева, министър на туризма - Деница Николова", обяви Даниел Митов.

Той бе категоричен, че така не може да се продължава и че България има нужда от стабилно управление. Кризите могат да бъдат управлявани само от правителство, зад което стои ясно формулирано парламентарно мнозинство, настоя Митов.

"Отговорността пред нашите избиратели и българските граждани изисква да представим структура на Министерския съвет, въпреки че ще върнем веднага мандата. ГЕРБ първа след изборите заяви, че ще бъде в опозиция. Всички други се заявяваха за алтернатива и опозиция на статуквото ГЕРБ, както ни определяха. Самообявени за алтернативни партии отказват да носят отговорност и да вземат решения. Бяхме свидетели на едноседмичен цирк с липсата на министър-председател, номинирани за министри, оттеглени, заявявани в последния момент. Никой не иска да носи отговорност", заяви председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите ѝ първата и втората политическа партия вече са в опозиция. След като ИТН получиха подкрепа за председател на НС, за председатели на най-важните ресорни комисии в НС, очевидно има добър разговор между останалите парламентарни сили извън ГЕРБ, отбеляза тя.

"Ситуацията е толкова нелепа, че първият и вторият в изборите не желаят да управляват, а петите и шестите желаят да получат мандат и да съставят правителство. Договорките на тъмно трябва да приключат. Никой не отговори на каква цена беше получена подкрепа за председател на НС и за различните комисии. Всички партии, извън ГЕРБ, добре са сметнали кои и колко комисии са най-важни в НС. ГЕРБ получи само 4 комисии", каза още Атанасова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Всеки нормален българин,следящ политическите процеси у нас,му става ясно,когато Деса Атанасовата от ГЕРБ и Т.Йордановият от ИТН,са в центъра на управлението на тези партии.Жестоко се обвиняват сънародниците ми,които са си дали гласът за тези, които водят държавата до задънена улица.И двамата си казват: Боже,до нас ли опряха да сме начело на един цял народ?! Единственото което успокоява хората е, че идват нови избори.Тогава,ще настъпи тотална разместване на партиите подредени за 46-тото НС! Сигнализирай за неуместен коментар