Василева категорична: ИТН няма да подкрепи трети мандат

Разговорите протекоха много конструктивно, заяви зам.-председателят на ПГ "Има такъв народ"

17.08.2021 | 10:13 Редактор: Здравко Черкезов
Василева категорична: ИТН няма да подкрепи трети мандат

Разговорите протекоха много конструктивно, заяви Виктория Василева от "Има такъв народ" след вторите консултации с Румен Радев, които президентът свика за съставяне на правителство.

"Заявихме ясно и категорично, че трети мандат ИТН няма да подкрепи, защото няма политическа логика в това да не подкрепят останалите правителство, предложено от най-голямата политическа формация, а да очакват ние да подкрепим следващо правителство на малцинството, което също ще управлява с плаващо мнозинство", заяви Василева, предаде БГНЕС.

"Независимо от всички политически напрежения и игри има проблеми, които са над всички. Такъв е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. В този случай нормално е да постъпим така, както се очаква от отговорни български граждани, каквито сме ние, за да подкрепим усилията на правителството за справяне с тези проблеми", заяви още Василева, след като късно в понеделник лидерът на партията Слави Трифонов написа във Facebook, че ИТН ще подкрепи президента и настоящето правителството заради мигрантите

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК