Каква е разликата между човек с положителен тест и боледуващ от Ковид-19

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса

13.08.2021 | 16:15 Редактор: Елеонора Танева
Каква е разликата между човек с положителен тест и боледуващ от Ковид-19

Не всеки, който се зарази с вируса Ковид-19, ще се разболее. Това зависи от безброй фактори, на първо място - от състоянието и реактивността на имунната система, информират от Министерството на здравеопазването. Голямо влияние оказват и общото състояние на организма, наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици. 

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото, подчертават от МЗ. 

Хората, развили клинична картина на коронавирусната инфекция, след преболедуване създават хуморален и клетъчен имунитет. По последни научни данни той трае до 10-12 месеца, с различна интензивност. 

От МЗ отбелязват, че преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията, независимо от създалия се имунитет.

Трябва добре да се разбере, че ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването, хоспитализация и загуба на живот, информират от Министерството на здравеопазването.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 3
oboichinov
преди 2 години
1
6 rate up comment rate down comment 2
ZCEZBPM
преди 2 години
Мошеници, при короните, хуморалният имунитет, тоест антителата е 10-12 месеца, а клетъчният имунитет не е 10-12 месеца както сте написали, а доживот... Умишлено ли г***динки такива сте направили тази грешка или? Сигнализирай за неуместен коментар