Слънчев бряг пращи по шевовете, хотелите са на 100% пълни

Туроператорите там отчитат силен сезон

11.08.2021 | 19:16 Редактор: Здравко Черкезов

Силен сезон отчитат в Слънчев бряг. Хотелите, които отвориха това лято са пълни на 100%. 

Слънчев бряг по обяд: плажът е пълен с туристи, централната алея също. Свободни места има само в ресторантите, а част от летовниците обядват банички като това семейство от Силистра, които работят в Германия.

"Ами не особено, за разлика от други години са малко по-добри цените, защото сигурно миналата година нямаше толкова наплив има и по-скъпи места, има и по-евтини", отговори Фатма Иванова на въпрос дали е твърде скъпо в ресторантите. 

Основните туристи, които почиват в Слънчев бряг, са българи, които работят в чужбина. Има и румънци. 

"Тук пращи по шевовете – в Слънчев бряг. Ние регистрираме, че няма интерес към екскурзии, мероприятия не се купуват допълнително… Основният турист, който записва нашите прекрасни екскурзии в България и чужбина е от Русия, Великобритания и Германия", посочи туроператорът Галя Харитова. 

"В закритите дискотеки няма много хора, но ресторантите са пълни. Sложно ми е да оценя дали са богати или бедни туристите, но виждам, че хората са много, а какво купуват – трябва да се види. Може би повече екскурзии, може злато, а може би просто пият", сподели руснакът Алексей.

Търговците също са доволни. 

"Има се хора и по ресторантите и по дискотеките, ол инклузив също има. Нормален сезон – по-кратък, но нормален", сподели търговецът Николай.

В хотелите, които отвориха няма свободни легла. Българите запълниха основният липсваш пазар това лято – от Великобритания. 

"Чувства се малко пообедянаването на хората. Ние се стараем да компенсираме с ниски цени и затова сме пълни. Не мога да се оплача от липса на туристи", каза хотелиерът Румен Мончев. 
 
Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Летуващ
преди 2 години
Да...има хора ...но чак пращи по шевовете... половината хотели не работят...мизерия по главната и където се сетите...плажа, преките особено в зарязаните строежи и къщи около курорта...жалка картинка... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Мари
преди 2 години
Само сказания слънчев ли прави по шефовете? Сигнализирай за неуместен коментар