Опашки пред паспортните служби: Чакането на места продължава с часове

Най-страшно е в следобедните часове, когато градусите се вдигнат

10.08.2021 | 18:00 Редактор: Юлия Христова

Опашки се извиха пред паспортните служби в Благоевград. От няколко дни българи, работещи в чужбина чакат с часове на жегата, за да сменят личните си документи. И въпреки че паспортната служба в града работи с удължено работно време, недоволството пред нея расте.

Така започна деня пред паспортната служба в КАТ Благоевград. В 9:00 сутринта опашката от гастарбайтери е огромна.

"Мъжът ми е тука от 8:00 сутринта, а вчера ходихме в Първо. Опашката беше до вратата, пълно с хора. Ние живеем в чужбина и не е нормално, там всичко е онлайн и изобщо няма никакви опашки и не чакаш като тука всяка година на големи опашки, изобщо не е нормално", каза Елена Николова.

Силвия е от Благоевград, но от години живее в Италия. Прибрала се за няколко дни, за да види близките си и да поднови документите си.

"Това е непоносимо. И сега е добре, защото има сянка. Вчера в 2 часа слънцето направо ни побърква, всичките хора тука сме събрани", обясни тя.

Проблемът е от дни. Най-страшно е в следобедните часове, когато градусите се вдигнат. Възмутени граждани предават на живо в социалните мрежи.

"Е, нормално е в България това нещо. 20 години откакто помня, като изкарах книжка чакам от там, сега чакаме тука, разликата е никаква. Само сменихме гишето", заяви Венцислав Любенов.

От МВР Благоевград съобщиха, че двете паспортни служби в града работят с удължено работно време до 3 септември. Причината за струпването според тях е многото желаещи да сменят документите си по едно и също време и призовават гражданите към търпение. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК