Скъсаните дънки на Филип Станев: Бунт или проява на неуважение?

Облеклото на народните представители трябва да отговаря на авторитета на институцията

09.08.2021 | 19:45 Редактор: Здравко Черкезов

Скъсаните дънки на депутaта Филип Станев в пленарната зала предизвика голям обществен интерес. По-артистичните личности, които ни управляват, трябва да имат граници и да следват правилата, когато избират работното си облекло, категорични са експертите по етикет и протокол.

"Всеки има скъсани дънки в гардероба си и може би, защото не може да си позволи да отиде с тях в Народното събрание. Това беше еманация на нашите желания... Естествено, че това не е мястото, където трябва да се ходи с такъв тип облекло, но всеки сам избира как иска да се презентира пред народа и колегите си", посочи Милена Хлебарова.

Експертите са на мнение, че не може един политик да бъде небрежен към своето облекло, защото начинът, по който се облича, отразява отношението му към институцията, в която работи. 

"Народното събрание е институция на Република България и трябва да бъде уважавана не само с вербалното, но и с невербално поведение. Когато човек попадне на такова място, си мисли, че може сам да определя правилата, но правилата са направени много рано и ще останат след нас. Трябва да се следват правилата", категорична е Хлебарова.

В изискванията за външния вид е записано, че облеклото на народните представители трябва да отговаря на авторитета на институцията и да съответства на общоприетия делови вид.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК