Хаджигенов: Политическата криза е нещо хубаво, ще позволи на някои да пораснат политически

Заместник-председателят на ИБГНИ уточни, че ИТН водят разговори с БСП

08.08.2021 | 16:03 Редактор: Жаклина Иванова
Хаджигенов: Политическата криза е нещо хубаво, ще позволи на някои да пораснат политически

"Имаме общо решение в частта да гласуваме всички заедно. Заседанието на парламентарната група е утре следобед. Най-вероятно тогава ще вземем решение и ще го обявим". Това каза пред БНР заместник-председателят на ПГ на ИБГНИ Николай Хаджигенов относно подкрепата за проектокабинета на ИТН, който предстои да бъде гласуван идната седмица в Народното събрание.

Запитан дали има вариант ИБГНИ да напусне залата по време на гласуването на кабинета на ИТН, Хаджигенов коментира: "Не мисля, че ще правим такива еквилибристики. Не ги намирам за коректни. Не сме в парламента, за да се въртим с гръб срещу вятъра. При всички положения ще гласуваме. Как – ще решим".

Заместник-председателят на ИБГНИ уточни, че ИТН водят разговори с БСП.

"С нас не. На нас ни показаха филмче със състава на Министерски съвет без структурата", подчерта той.

След експертните разговори с ИТН, предшествали персоналното представяне на кабинета, които по думите му са преминали добре, не са водени други, уточни Хаджигенов.

"Политическата криза, с която всички плашат, е нещо хубаво, защото ще помогне да се изчистим от тази шлака. И може би ще позволи на някои да пораснат политически", добави той.

"Три неща имат значение – какво ще се прави, как ще се прави и кой ще го прави. И като опрем до "кой ще го прави" и погледнем кандидат-министъра на вътрешните работи, това е моментът, в който бягаме с писъци оттам. Предложението за министър на правосъдието е точно толкова потресаващо", заяви Хаджигенов.

"Тошко Йорданов обвини Асен Василев в плагиатство, същевременно кандидатът му за вицепремиер има 80 страници, изплагиатствани от доцент от Юридическия факултет", посочи още той.

Според него Петър Илиев няма как да проведе мащабни промени, защото вероятно е влизал в МВР само да си вземе личната карта.

"Нужен е човек като Бойко Рашков, особено в този момент, сега. Който не му пука, на който му стиска и който има нужната компетентност. Тази комбинация, а не масон и човек, който копира чужди документи в собствената си дисертация", добави още Хаджигенов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК