Напрежение между ИТН и ДБ: Смаляват ли се шансовете за подкрепа?

"За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици", написа Момчил Иванов във Facebook

04.08.2021 | 18:48 Редактор: Здравко Черкезов

Ден след като станаха ясни имената на номинираните за министри от "Има такъв народ" (ИТН), от партията продължават да търсят подкрепа за бъдещия кабинет. 

"След проведените срещи може да се каже, че в редица сектори постигнахме пълно разбирателство и сходство по поставените цели", заяви Филип Станев.

Основните допирни точки на ИТН с "Демократична България" (ДБ), БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са насочени към сферата на икономиката, здравеопазването, образованието, правосъдието, социалната политика и земеделието.

От партията на Слави Трифонов поискаха подкрепа на база на обсъдените приоритети, а не на предложените министри.

"В случай, че считате тези цели за общи между нашите парламентарни групи, ще очакваме да подкрепите така предложения от нас състав на Министерския съвет", коментира заместник-председателят на ИТН.

Пост във Facebook на посочения за министър на правосъдието Момчил Иванов стана повод за поредни искри между ИТН и ДБ. В съобщението си той пише: "За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавци". 

В парламента дойде и обяснението на Иванов. 

"Нямам проблем с хората от "Демократична България". Този пост беше срещу конкретен човек от моя избирателен район - за това, което пишеше цяла седмица за чалгари, мутри и т.н. Имам най-добри чувства към хората от ДБ, наистина", увери кандидат-министърът на правосъдието. 

С наближаването на гласуването на проектокабинета "Николов" се изостри и политическото напрежение. На този етап от ДПС не коментират как ще гласуват за така предложения кабинет. ГЕРБ-СДС вече заявиха, че няма да го подкрепят.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК