Борисов: Ще гласуваме против кабинета на ИТН, стоим далеч от отровните партии

Лидерът на ГЕРБ не си представял как ще продължат преговорите

03.08.2021 | 12:20 Редактор: Тодор Петров

Парламентарна група на ГЕРБ-СДС ще влезе в пленарната зала при гласуването на кабинета, предложен от "Има такъв народ", но ще гласува "против". Такова е решението на Изпълнителната комисия (ИК) на партията и парламентарната група, съобщи на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ГЕРБ са изчакали вчерашния ден, за да видят дали "няма да се вразумят" и да ги поканят на разговори, но това не се е случило.

Коалицията ГЕРБ-СДС трябва да стои на максимално разстояние от тези партии на омразата, които се държат и неуважително към хората, е позицията на ИК. 

"Затова депутатите ще влязат в залата и ще гласуват "против", защото всеки друг ход ще даде възможност за всякакви неверни интерпретации", обясни Борисов. 

И добави, че чакат днес да бъде намерена формула за управление. Все пак той отчита като положително, че лидерът на ИТН Слави Трифонов е заявил, че поема отговорност. Но не си представял как ще продължат преговорите и как другите формации ще подкрепят правителство, което няма програма.

Според анализа на ИК актуалната ситуация в страната е "пълен хаос". 

"Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентата партия и те да се държат като победители", настоя Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
народни избранници
преди 2 години
Защо е необходимо депутатите на ГЕРБ въобще да влизат в залата? Те са роби на лидера си! Достатъчно е лидерът им да каже как гласуват! Ако каже ще влязат, ако каже - ще излязат. Ако им нареди, всички ще се хвърлят в пропастта..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години