Политолог: Трифонов не ми е енигматичен, ИТН губят връзка с действителността

Бутафория, бутафория, но тук говорим за управление на държавата, каза Любомир Стефанов

02.08.2021 | 12:26 Редактор: Тодор Петров
Политолог: Трифонов не ми е енигматичен, ИТН губят връзка с действителността

Политическото ръководство на партия "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", за да ги запознае със структурата и състава на проекта си за Министерския съвет.

"Не ми е никак енигматичен Слави Трифонов, особено след вчерашния си монолог. Проблемът е, че не по този начин искат да са ясни нещата предполагаемите политически партньори на г-н Трифонов", каза политологът Любомир Стефанов пред БНР.

Той е на мнение, че не би трябвало да има толкова голяма непредвидимост, защото това не е добре за бъдещето на страната. 

"Градим нещо като стени между политическите партии. Оказва се, че всеки звъни на другия на различни телефони, остава се с впечатление, че те не си говорят тези хора, че дори не се срещат", коментира Стефанов.

"Това е сякаш е, че да доказват кой е по-решителен да извърши реформи, въпреки че една част от потенциалното бъдещо управление си го представя като реваншистки ревизионизъм, но пък ми се струва, че ИТН този път твърде сериозно вземат нещата, но започват да губят връзка с действителността и да припознават желаното за реалност", поясни още политологът.

Според него процесът с представянето на кандидата за премиер на ИТН е силно натоварен с прекалено ексцентричен елемент на изненада, вместо да го заместят с прагматичен рационален политически разговор.

По думите на Стефанов отиването на трети избори няма да е наказание за предполагаемите политически партньори на Трифонов, както той си мисли, а по-скоро ще е наказание за него самия.

"Бутафория, бутафория, но тук говорим за управление на държавата", заяви Стефанов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК