Братът на изчезналия Янек: Заради нехайство на разследващите не знаем къде е

Близки на Янек Миланов протестират на мястото, където е видян за последно

31.07.2021 | 18:54 Редактор: Елеонора Танева

Близки на изчезналия преди точно година Янек Миланов от Дупница се събират тази вечер на мястото, където той за последно е забелязан. Тогава Миланов се качва в джипа на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов и оттогава от него няма следа. Близките му се надяват на резултати от продължаващото вече 12 месеца разследване.

Братът на Янек Миланов – Марио една година чака новини от разследването.

"За огромно съжаление се проточи ужасно дълго. Очаквах наистина доста по-рано да настъпи някаква развръзка в решаването на случая, но за съжаление все още, все още продължава да се работи по случая. И нямаме нямаме кой знае какъв видим резултата", коментира Марио Миланов.

Васил Капланов – човекът в чиито джип Янек се качва на 31 юли миналата година, в момента е на свобода срещу парична гаранция. Срещу него обаче обвинението не е за изчезването на Миланов, а за незаконно притежание на боеприпаси. 

"За Капланов мога да кажа, че той е човекът, който знае отговора на въпроса, който всички искаме да научим. Продължавам да търся отговора на главния въпрос – къде е Янек и какво се е случило с него, за съжаление нямам отговора на най-важния въпрос", заяви Марио Миланов.

Според него разследването още няма резултат най-вече заради престъпното според него бездействие на полицията в първите дни след изчезването на брат му.

"Нехайство в първата една седмица от разследването след събитието точно преди година, на полицията в Дупница, за съжаление има много много много неприятни последствия и това продължава да възпрепятства много сериозно все още разследването", убеден е братът на Янек.

Месец след изчезването на Янек в Дупница главният прокурор Иван Гешев обяви, че лично ще следи разследването, като тогава той намекна за възможни пропуски в действията на полицията. 

За кратко в ареста беше задържан синът на Васил Капланов заради посегателство върху колата на Миланов месец преди той да изчезне. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК