Илияна Йотова: Време е емоциите да поспаднат и ИТН да намери съюзници

Страната има нужда от редовно правителство, подчерта вицепрезидентът

31.07.2021 | 16:21 Редактор: Елеонора Танева
Илияна Йотова: Време е емоциите да поспаднат и ИТН да намери съюзници

"В представянето на кандидатурата на Пламен Николов имаме съвсем нова ситуация и формула за следващия кабинет - каза вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази надежда, че 

"Надявам се в следващите седем дни емоциите  поспаднат и "Има такъв народ" да намери своите съюзници и парламентарно мнозинство, за да може да бъде гласуван техният кабинет". Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство.

"То трябва да се отчита пред мнозинството, пред целия български парламент, и да поеме много сериозни отговорности за реформите", давяби вицепрезидентът. Тя участва в церемонията, отдаваща почит пред героите от Илинденско-Преображенското въстание, в местността Попови ливади.

Според нея с представянето на кандидатурата на Пламен Николов се е получила нова ситуация и формула за следващия кабинет.

"По този начин спечелилата изборите партия се ангажира вече и партийно, и политически за следващото управление, т.е. формулата на един доста разводнен и експертен кабинет сякаш остана в историята. От тук нататък предстои да видим какъв ще бъде неговият екип, какви ще бъдат министрите. Самата фигура на министър-председателя, която е с партийно членство в "Има такъв народ", която вече има своята политическа биография в тази партия, означава вече една много по-голяма отговорност, един много по-сериозен политически ангажимент от тази политическа сила", каца Йотова, цитирана от БНР.

Тя изрази надежда, че ИТН ще намерят съюзници, за да бъде гласуван техния кабинет.

Снимка: Президентство

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК