Пазете се от горещините, температурите ще достигнат 42-43 градуса!

Жълт код е в сила за цялата страна

28.07.2021 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Жегите у нас продължават! Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна. Термометрите в Западна и Централна България ще достигнат 42 градуса и ще се задържат така поне още няколко дни. 

По-приятни ще са температурите по Черноморието. Там те няма да надвишават 32°. Времето е много опасно за възрастните хора. От 13 до 18 ч. не трябва да се излиза навън и задължително да се пие много вода

Денят започва с температури от 18 до 24 градуса. През целия ден ще бъдe слънчево, а в следобедните часове ще бъде горещо. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 37 до 42 градуса, отново в района на Плевен ще бъде най-топло - до 43 градуса. 

Морската вода си е направо чай, с температура от 26 градуса по северното крайбрежие и до 26, 27 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълните до метър и половина, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни у нас очакваме покачване на температурите! В четвъртък и петък ще бъде горещо с купести облаци над югозападните райони. Максималните температури в крайните южни райони и в централните части от Дунавската равнина ще се доближават 40 градуса. В Сандански отново ще бъде най-горещо - до 42-43 градуса. 

Уикендът ще се задържи горещ и с високи температури до 41-42 градуса. В понеделник и вторник се очакват превалявания в североизточните райони и по Черноморието. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК