Манолова след срещата с ИТН: Хората искат правителство, но трябва да е почтено

Никой от нас тук не желание нито ГЕРБ, нито ДПС да участват по някакъв начин в кабинета, каза Тошко Йорданов

24.07.2021 | 12:25 Редактор: Юлия Христова

Продължават консултациите на Има такъв народ в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет. Днес от формацията се срещнаха с Изправи се Бг. Ние идваме!.

"Ясно е, че искаме едно и също. Не очаквам да имаме разминавания за основните цели. В крайна сметка това, което искахме на улицата, затова сме и тук. По-скоро сме тук да си стиковаме позициите”, заяви по време на срещата с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Наясно сме с очакванията на хората. Приветстваме намерението ви да поемете отговорност за излъчване на кабинет. Но очакват от този кабинет веднага да се заеме с най-горещите проблеми”, отговори му Мая Манолова. И благодари за това, че депутатите на Трифонов са се съгласили с искането й преговорите да се водят в парламента.

От срещата стана ясно, че обща цел е разграждането на досегашния модел на управление - нито ГЕРБ, нито ДПС да участват по някакъв начин в кабинета.

„Не е толкова страшно да има правителство на малцинството, не е толкова страшно. Защото когато става дума за политики и за решения, които са в интерес на хората, искам да видя коя парламентарна група няма да ги подкрепи”, добави Манолова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК