Идеално време за плаж, ще бъде слънчево и топло над цялата страна

Максималните температури - от 28 до 33 градуса

23.07.2021 | 07:16 Редактор: Здравко Черкезов

Минималните температури днес ще са от 19 до 14 градуса, по черноморското ни крайбрежие - до 20. Преди обед ще бъдe предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над планините. Валежи не се очакват. 

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 км/ч, по планините - до умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, а по Черноморието - 26-29, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има купеста облачност с умерени североизточни ветрове. Вятърът ще бъде от североизток умерен до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, до 25, 26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 м, по южното - умерено. Има условия за поява на мъртво вълнение

В събота и неделя слънцето отново ще сипе жарки лъчи. Ще бъде слънчево и топло над цялата страна. В събота следобед ще превали над Рила и Пирин.

От понеделник започва период със сухо и горещо време. В понеделник следобед ще има облаци над югозападните райони. Във вторник в населените места температурите ще надвишават 35 градуса, в района на Сандански - до 39,40 градуса. По Черноморското ни крайбрежие показания на термометрите до 30, 32 деления. 

През следващите дни максималните дневни температури ще продължават да се повишават.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК