Обрат: Протестите на медици от "Пирогов" ще продължат пред президентството

В тях ще участват само медици, които не са на смяна в лечебното заведение

22.07.2021 | 19:20 Редактор: Здравко Черкезов

Нов протест на медици, лекари, медицински сестри и пациенти на "Пирогов" се събра пред сградата на президентството. Това се случи часове, след като ръководството на болницата обяви край на протестите. 

Причина за преместването на протеста пред президентството са спекулациите, че няма кой да се грижи за пациентите. Сред събралите се медици са само тези, които не са на смяна в лечебното заведение.

Част от исканията им са шефът на здравната каса проф. Петко Салчев и здравният министър д-р Стойчо Кацаров да подадат оставки. Призовават и да спре политизирането на здравеопазването, затова и се събраха на жълтите павета под надслов "Неполитически протест".

"Остава искането по отношение на НЗОК, която нямаше представител на срещата със служебния министър. Остава искането здравеопазването да не бъде политизирано по никакъв начин. Този протест в момента е неполитически", заяви началникът на отделението по гастроентерология д-р Камен Данов.

Лекарите са категорични, че разделение между тях и болницата няма. Протестът ще продължи до удовлетворяване на исканията им. 

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Протестира бялата мафия, тези които обичат да си крадат от здравната каса. Уплашени, че почват проверки, сега протестират .... Сигнализирай за неуместен коментар