Дни след встъпването си в длъжност, кметът на Благоевград спря общинските бонуси

Ревизират парите, дадени за работата по време на изборите

22.07.2021 | 15:20 Редактор: Елеонора Танева
Дни след встъпването си в длъжност, кметът на Благоевград спря общинските бонуси

Кметът на Благоевград Илко Стоянов спря допълнителното материално стимулиране на целия състав на общината. Това съобщи самият той. Бонусите в размер на една допълнителна заплата са били разписани от предишното общинско ръководство за второто тримесечие на годината. 

Според Стоянов не е спазен законът при издаването на заповедта, което е наложило тя да бъде спряна. 

"Първото допуснато нарушение е, че не е посочен източникът, от който са отделени въпросните финансови средства. Освен това не е била направена оценка на служителите, на базата на която би следвало да се отпускат подобни материални стимулирания", обясни Стоянов, цитиран от "Фокус".

Кметът на Благоевград подчерта, че всички служители ще получат допълнителни възнаграждения, но това ще стане след изчистване на допуснатите нарушения. 

Стоянов допълни, че се прави и проверка във връзка със заповед, в която са разписани сумите, които ще получат хората от Общината, които са работили по време на изборите. По думите му любопитно е, че на част от общинското ръководство са писани по 20 часа извънреден труд и то в три последователни дни. 

Самите възнаграждения също са по-големи от тези, които са били предвидени по време на местните избори през 2019 г.

Директорът на финансовата дирекция в Община Благоевград Борис Механджийски каза, че става дума за между 6 до 8 пъти по-високи възнаграждения, сравнено с изборите преди 2 години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК