Радев: Настана моментът да обърнем времето и да си върнем държавата

Много българи разбраха, че дела трябват, а не думи, заяви президентът

19.07.2021 | 08:50 Редактор: Елеонора Танева
Радев: Настана моментът да обърнем времето и да си върнем държавата

Президентът Румен Радев участва в отбелязването на 184-ата годишнина от рождението на Васил Левски в Карлово.

"Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски. Да е чиста и свята е идеал, цел, хоризонт. Него едва ли ще стигнем, но към него винаги ще вървим. Защото това е нашият дълг като  българи, за да можем тук да сбъдваме мечтите си, тук да растат децата ни", заяви в словото си Румен Радев.

Той подчерта, че не са достатъчни само видимите почести.

"Дълги години времето нас обръщаше, търпяхме, понасяхме, приспособявахме се, оцелявахме, примирявахме се. Емигрирахме и се завръщахме, за да си тръгнем отново.

Дълги години отбелязвахме Апостола като герой от историческия ни епос. Като непостижим еталон.

Сега съзряваме, презряхме примирението си  и вече много българи разбраха, че дела трябват, а не думи. Че твърде дълго времето нас обръщаше. Настана моментът ние да обърнем времето. Всеки според силите си да вземе участие в общото ни дело да си върнем държавата. Да установим закона, който пази свободата, да отстояваме свободата, без която няма достойнство. Свободата да сбъдваме мечтите си тук в Родината, а не да ги гоним далеч зад граница", каза още държавният глава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Времето за ,,връщане на държавата "отмина безвъзвратно".Заслугите за това пропуснато време беше единственно на така нарвченият ,,президент "Радев .В безкрайно тъпите му съскащи речи, вчера имаше и призив за ,,партийте да създадат правителство" .Как да създадат правителство ,когато ти само преди няколко месеца правеше свсичко визможно да ги разединяваш размахвайки юмруци ,за което запомни, ще отговаряш много скоро .Твойте призиви не са имали и няма да ймат никаква стойност . Времето на перчене от Сигнализирай за неуместен коментар