Жълт код за опасно високи температури е в сила за цялата страна

Следобед от запад облачността ще се увеличава, ще прегърми и превали

16.07.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Днес у нас отново ще бъде горещо. Жълт предупредителен код за опасно високи температури е в сила за всичките 28 области на страната. Съветът на лекарите е хората да носят вода със себе си и по възможност да избягват тежките храни в горещините.

Минимални температури за днешния ден са от 17 до 23 градуса. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава, с развитие на мощни купести облаци. Ще превали и прегърми в западните райони. 

Вятърът ще бъде умерен до свеж от изток, със скорости до 40 км/ч, по планините - до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса, а над югозападните райони - до 38, по Черноморието 29-31 градуса. 

Над планините облачността ще бъде разкъсана. Следобед ще превали в Западна Стара планина и над Витоша. По Черноморието ще бъде предимно слънчево и с умерени североизточни ветрове, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Проливни валежи и гръмотевични бури се очакват в Източна Германия и на юг в Австрия и Швейцария. Интензивни валежи ще има над Западните Балкани, по Адриатическото крайбрежие. 

В събота над западните части от страната ще се заоблачи, но валежи са малко вероятни. В неделя над Западна България ще превалява и прегърмява, а на изток ще бъде слънчево. В понеделник над западните райони времето ще се задържи динамично с превалявания, а на изток ще бъде малко облачно и топло. Във вторник валежите ще достигат и до Черноморието. Ще прегърмява в Северна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК