Зрелищна каскада: Автомобил се вряза в магазин, водачът оцеля като по чудо

При удара колата влиза в магазина почти до първата каса

15.07.2021 | 21:50 Редактор: Десислава Атанасова

Зрелищна катастрофа в столичния квартал "Редута" тази вечер. Автомобил се вряза в магазин, след като шофьорът беше засечен от друг автомобил. За щастие инцидентът се размина без пострадали. 

Малко след края на работния ден автомобилът се движи по улица "Атанас Узунов" в "Редута". На шофьорското място е Калин. 

"Едно такси излезе от дясната пряка, за да не го ударя, завих на ляво и съответно не овладях колата и се забих. Минах през тротоара и се забих в магазина.  Бяхме 4 човека в колата, не разбрах какво стана. Последното нещо, което си спомням, е че видях колата да излиза и съответно нищо не помня, даже не знам как е изглеждал магазина", разказва катастрофиралият шофьор Калин.

"Просто късмет, това казах на сина ми. Следващата кола ще си я купи той, да види", посочи бащата на Калин. 

В този момент на оживеното кръстовище е журналистът Бранимир Янков. Вижда как шофьорът, засякъл Калин, бяга от мястото на катастрофата. 

"За да избегне челния удар, просто човекът се опита да завие, но при тази скорост, е абсурд да хванеш този завой. И се заби в това, другия избяга", каза очевидецът. 

Силният трясък чува и бившият депутат Иван Иванов. Слиза бързо, за да се притече на помощ. 

"Отсреща на тротоара имаше една майка с две деца, едното в количка, другото отстрани, която плачеше, защото каза, че секунди преди това е пресичала и просто зад нея се случил инцидента. Аз всяка вечер пускам децата си тук да си купят сладолед, не исках да си представя -  как съм ги пуснал и тази кола се забива във входа на магазина", заяви Иванов. 

В магазина също няма пострадали след инцидента. Ударът е толкова силен, че колата влиза в магазина почти до първата каса, а стъклата се разпръскват на метри. 

Тестът за наркотици и алкохол на водача, забил се в магазина, е отрицателен. По случая тече разследване. 

Повече вижте в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК