Пропукване в редиците на БСП: Крум Зарков готов да се откаже от парламента

От "Позитано" 20 не пожелаха да коментират темата

15.07.2021 | 18:45 Редактор: Десислава Атанасова

Пропукване в редиците на БСП след слабите резултати от извънредния вот. Крум Зраков заяви готовност да се откаже от парламента, ако съветът на БСП в Русе вземе такова решение. Партията печели само един мандат от града. Засега обаче от местната структура в Русе, откъдето е издигнат Зарков не приемат отказа му..

За първи път от десетилетия БСП е на трето място в Русе. Заради това и местата в парламента за социалистите от дунваския град се стопиха до 1. А с обръщение в социалните мрежи водачът на листата там- Крум Зарков, се извини за резултатите. 
 

"Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има", написа Зарков. 

И потърси повторно подкрепата на областната организация. За да се реши кой от листата да е сред 240-те в новия парламент. 
 

"Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи", пише още той. 

От "Позитано" 20 не пожелаха да коментират темата. Според местните социалисти обаче, Зарков е достатъчно подготвен за народното събрание. А позицията му приемат като вот на доверие. 

"Да подчертаем много дебело-всички общински организации на БСП го предложиха като водач на листа, след това националният съвет го утвърди. Неговата експертиза, знания, са достатъчен аргумент, не само ние, но и националното ръководство да стои зад тази кандидатурата", заяви ръководителят на областния съвет на БСП в Русе Пламен Рашев. 

Според политолога Татяна Буруджиева действията на Крум Зарков издават проблем в БСП. 

"Ясен знак е, че има проблем с доверието и според мен, това, което иска да направи г-н Зарков, е да получи доверието и потвърждението на структурата, че именно те са го искали за водач на листата, а не е назначен, така да се каже, от ръководството. Знаем, че имаше търкания с това ръководство преди изборите", коментира политологът.

Въпреки резултатът от изборите и поставянето на БСП на 3-то място с 36 представители в пленарната зала, въпросът за оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред, заяви самата тя. 

Повече вижте в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ЬЬЬ
преди 2 години
Крум Зарков е може би най-приемливата фигура за председател на БСП! Сигнализирай за неуместен коментар