Скандално: Мъж падна в дупка на велоалея във Варна и си счупи глезена

Валери Николаев е решен да съди отговорните институции

14.07.2021 | 19:10 Редактор: Тодор Петров

Млад мъж си счупи глезена, след като падна в дупка на велоалея във Варна. Пострадалият е подал жалба в общината и ако не получи обезщетение, ще си търси правата в съда.

Инцидентът станал в неделя вечерта. Валери Николаев се прибирал след края на работния си ден като член на СИК в деня на вота. Вървял по велоалеята, защото на това място нямало тротоар. Било и неосветено. 

От Община Варна заявиха, че сигнал за въпросната дупка е постъпил на 12 юли. Установили, че дупката е вследствие на ВиК авария и прехвърлили сигнала към тях. От Водното дружество обясниха, че веднага са обезопасили мястото, а днес вече е в ход и ремонт. 

"Обикновено стават някакви шупли и дупки, по които водата тече и да не излезе на повърхността. Получаваме се извличане на земните маси, вероятно е стъпил в такъв участък", обясни директорът на ВиК – Варна инж. Валентин Вълканов

От ВиК дружеството допълниха, че предстои подмяна на остарелия водопровод, който е причината за честите аварии в района, а оттам и за пропадането на пътните участъци. 

Междувременно Валери Николаев ще трябва да прекара почти цялото лято в гипс. Решен е и да съди отговорните за инцидента институции.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК