Бабикян: Някой има желание да ходим на избори, това ще доведе до дълбока икономическа криза

"Ние не сме отказали да ги подкрепим, то няма внесен кабинет, няма нищо", посочи той

14.07.2021 | 08:40 Редактор: Десислава Атанасова

От формацията "Изправи се! Мутри вън" категорично отказаха да подкрепят проектокабинета на Слави Трифонов. Защо отказват да подкрепят този състав за кабинет и какво друго ги притеснява в предложенията на Трифонов?

Аз не виждам нищо, освен коледни подаръци. Покупката на лаптопи и строежи на училища са коледни подаръци, това не е политика, изисква се малко повече професионализъм. Ние не сме отказали да подкрепим, то няма внесен кабинет, няма нищо. Този субект трябва да получи мандат, да внесе този кабинет в НС за обсъждане. Нищо не сме отказали, при този вид липса на политики, това са разговори по телевизии. Ако искаш да върнеш парламентарната република, го правиш по надлежен ред, а ние не видяхме това, видяхме друго телевизионно управление, вече видяхме едно. Поздравления за успеха, аз много се надявах това да се случи, а не ГЕРБ да са първа политическа сила. Това заяви в "България сутрин" Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън". 

Той коментира и отказа на Слави Трифонов да прави коалиция с останалите формации. 

"Че коалиция е мръсна дума, кога стана новина?! Сега пак нямат 121, което означава, че не си говорят с никого. 63-ма души са достатъчни ли? Единият вариант е да се изправи някой гордо, там от екипа, и да каже: "Ах, вие мръсници, не получихте министерства, искахте да лапате баница, искахте постове и понеже не ви ги дадохме, ще ходим трети път на избори", каза Бабикян в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че имат да се решават много важни въпроси, но липсва конкретна политическа програма.

"Имаме да решаваме много тежки въпроси, подхвърлят ми лист хартия, в който няма нищо за "зелената сделка", за Плана, за образованието - освен за едни лаптопи, друго няма. Когато представяш политическа програма, нека е политическа програма с приоритети", категоричен е той. 

Бабикян посочи какъв кабинет биха подкрепили. 

"Труден кабинет със силни личности. Ние сме в трудно време, не в комфортно време. Затова трябват хора с воля и много сериозна програма. Не може 2 млн. да са се изселили, ние да се занимаваме с царските чешмички. Някой чу ли нещо за правосъдна реформа? Някой може би има желание да ходим на избори и това ще доведе до дълбока икономическа криза", отбеляза гостът на Мария Константинова и Мирослав Димитров. 

Представителят на "Изправи се! Мутри вън“ изрази своето мнение за последващите събития.

"Накрая този, който има най-много пари, той ще издържи, а кой има най- много пари - който е крал най-много. Нежеланието на политиците да седнат и да говорят за важните неща. Правенето на сериозен политически продукт е правенето на програма", обясни Бабикян.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
2 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 месеца
Колко са жалки тия болшевишки екстременти, че не можаха да се наредят на софрата, и сега к.вичат. Язък им за билбордовете, язък им за напъните. Браво на Славуца, че изджагърка тези червени екстременти от Дай България и мутрите на Костинбродската мутреса, Браво, че Импексовата БСП, дирастия напразно се облизваха. Браво, че ПедеРашков ще е бивш и настоящ червен б.олук. Браво, че идва края на хунтата на Кауна Радеф, Браво, казах го... Сигнализирай за неуместен коментар