Градусите - до 34, в Добруджа и по Черноморието ще превали

В сряда и четвъртък валежите ще бъдат често явление

06.07.2021 | 07:18 Редактор: Тодор Петров

Днес денят ще започне с температури от 17 до 21 градуса. Преди обед над източните райони облаците ще са повече и ще се уплътняват. Следобед от запад ще се заоблачава. 

В Добруджа и по Черноморието ще превали. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 километра в час. Максималните температури за деня ще са от 25 до 34 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По морето ще бъде ветровито със значителна облачност. По цялото крайбрежие ще превали. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток със скорости до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие и до 25 градуса по южното. Вълнението ще бъде до умерено. 

Над планините следобед ще има значителна облачност. В Рила, Пирин и над Източна Стара планина ще превали. 

Над Балканите температурите слабо ще се понижат, с облаци над планините и в Черноморския регион. У нас в сряда и четвъртък валежите ще бъдат често явление. Има и условия за слаби гръмотевични бури в Добруджа. В петък и събота ще превалява над планините.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК