Спецсъдът опрости 1 млн. лв. от гаранцията на Атанас Бобоков

Той вече може и да напуска страната, ако му се налага

05.07.2021 | 16:31 Редактор: Елеонора Танева
Спецсъдът опрости 1 млн. лв. от гаранцията на Атанас Бобоков

Спецсъдът намали наполовина паричната гаранция на Атанас Бобоков - от 2 млн. лв. на 1 млн. лв. Съдът му разреши да пътува в чужбина до следващото заседание, което е насрочено за 21 септември.

Магистратите не намалиха мярката за неотклонение "парична гаранция" в размер на 200 000 лв. на Николай Миховски, но и той може да напуска страната, ако му се налага. 

Специализирания наказателен съд не даде ход на делото за нерегламентирано управление на опасни отпадъци, длъжностни, данъчни и други престъпления заради неявяване на един от шестимата подсъдими. Магистратите назначиха съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какво е актуалното здравословно състояние на този подсъдим, дали то е било основателна пречка за неявяването му на разпоредителното заседание днес и може ли да попречи на участието му и в други заседания. 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима души за участие в организирана престъпна група. В нея участие имат длъжностни лица, ръководена е от заместник-министър на околната среда и водите (към момента на извършване на деянието) и от управител на търговско дружество. Подсъдими по делото са още служител на РИОСВ и управители на търговски дружества с основен предмет на дейност управление на опасни отпадъци. 

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК