Ромите не ги е страх от ваксините, все повече избират Janssen

Расте броят на желаещите от ромското население да се ваксинират срещу Ковид-19

04.07.2021 | 18:53 Редактор: Здравко Черкезов

Расте броят на желаещите от ромското население да се ваксинират срещу Ковид-19. Това отчитат от имунизационния пункт в столичния квартал "Христо Ботев". В София продължават да работят и изнесените кабинети за ваксинация в три от големите търговски центрове.

За разлика от предишните дни през имунизационния пункт в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", в неделя е имало двойно повече желаещи ваксина. Само до обяд в са имунизирани 25 души, казва Марияна Иванова, която е здравен медиатор там. 

"Интересът от начало беше по-слаб. Сега отчитаме леко повишение. До момента днес са се ваксинирали 25, за сравнение с вчерашния ден 11 са ваксинираните. Хората се убеждават, че наистина ваксините не са опасни", заяви тя.

Избират повече Janssen, защото няма ангажимент да следят за втората игла. За ваксина днес до пункта дойде и Петя Шишкова. 

"Въобще нямам никакви притеснения. С еднократната. Мисля, че е на Жонсан (Johnson & Johnson, бел. ред.). Много добре беше. Няма нищо страшно според мене. Това сега дето минават тия пандемии, сега дето от септември пак ще е, няма нищо страшно", сподели тя.

До опашки пред имунизационните кабинети не се стигна, но желаещи да се ваксинират не липсват. Така бе и в пункта на столичната окръжна болница "Света Анна". 

Ваксинационни кабинети има в 8 столични поликлиники и пред някои големи болници в София, както и в Северния парк. Мобилни ваксинационни екипи има на разположение и в три големи търговски центъра, а ваксинационен автобус ще остане до вторник в район ''Нови Искър'' в София.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Докато не видя, не вярвам. Сигурно пак нещо са измислили, заради документа. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Тези, които искат да ходят към Германия, Англия и т.н. - искат мн. ясно. Сигнализирай за неуместен коментар