Напук на пандемията: Ръст на пътуванията в чужбина

"Имаме раздвижване за самолетни билети, резервации за хотели", каза управител на туристическа фирма

04.07.2021 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова

Значителен ръст бележат пътуванията в страната и чужбина през май тази година. Това отбелязват от НСИ, като данните сочат повишение с близо 50 000 осъществени пътувания в сравнение с април. Половината от чужденците, които са посетили страната ни, са румънци. 

Александер от Германия е на гости в България при своите деца. Използва отпускането на мерките и идва за първи път от две години насам.

"Посещавам децата си, които са студенти във Варна. Бях учуден от ниските изисквания за влизане в страната. В Германия в по-сложно", каза Александер Паделатос.

С постепенното отпадане на ограниченията се засилва и интересът към пътувания и почивки и от страна на българите, отбелязват от туристическите компании.

"Хората започнаха да имат възможност да пътуват, не че не искаха, но вече имат по-голяма възможност да пътуват, защото изостанаха много лично пътувания, които не са свързани просто с туризъм, но касаят нас. Имаме раздвижване за самолетни билети, резервации за хотели. Хората отиват да посетят роднини, които не са успели дълго време да видят, също и почивки", коментира управителят на туристическа фирма Милен Герасимов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Турист
преди 2 години
И аз ще пътувам скоро, планирам и есента. С антигенен тест, даже няма да се ваксинирам, но пак ще си пътувам, докато не ни затворят. Сигнализирай за неуместен коментар