Добра новина за пътуващите към Гърция: Отвориха ГКПП "Илинден-Ексохи"

Без ограничения преминават и камионите

02.07.2021 | 09:39 Редактор: Десислава Атанасова
Добра новина за пътуващите към Гърция: Отвориха ГКПП

Граничният пункт между България и Гърция "Илинден-Ексохи" вече е отворен и за леки автомобили.

Пунктът отвори в 6 ч. тази сутрин след повече от година заради пандемичната обстановка. Пропускане на леки коли, автобуси и камиони ще се извършва през цялото денонощие.

Още вчера пунктът трябваше да бъде отворен. Изчакваше се гръцките власти да обявят готовност. 

По информация на посолството ни в Атина процесът за пълното възобновяване на работата на ГКПП "Илинден-Ексохи" е възможно да отнеме от 24 до 72 ч., тъй като се изискват административни действия от страна на гръцките власти по набирането на медицински екипи, допълнителни полицаи, инсталиране на техника и др.

ГКПП "Кулата-Промахон", ГКПП "Нимфея-Маказа" и ГКПП "Орменион-Капитан Петко" войвода също са отворени 24 часа за туристи.

В пълен капацитет "ГКПП Илинден-Ексохи" се очаква да заработи най-късно до понеделник, 5 юли 2021 г.

Обръщаме внимание, че българските граждани няма да могат да преминат границата през граничен пункт, различен от този, който са посочили в своя PLF формуляр, поясняват ресорното ведомство.

Считано от 2 юли 2021 г., денонощно работят и граничните пунктове на гръцката граница с Република Северна Македония (Евзони, Ники и Дойрани), Турция (Кастаниес и Кипи) и Албания (Кристалопиги и  Какавия). ГКПП Мавромати на границата с Албания е отворен от 08.00 ч. до 16.00 ч.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК