Комитова: АМ "Хемус" няма как да бъде готова до 2024 г.

Използвани ли са стаи на "Автомагистрали" за сексуални услуги?

02.07.2021 | 19:35 Редактор: Елеонора Танева

Строителството на магистрала "Хемус" няма да спре. Това увери министърът на регионалното развитие Виолета Комитова. Изграждането на автомагистрала "Хемус" е разделено на 9 участъка. В първите три строителството продължава, лотовете 4, 5 и 6 се проектират, но все още нямат разрешително за строеж. По последните три отсечки в посока Варна не се работи, но няма и направен Подробен устройствен план, въпреки това държавното дружество "Автомагистрали" е платило 675 млн. лв. на фирми за тези участъци авансово. 

"Показвам как изглежда договор за 100 милиона - няма още проект, какво ще включва като насипи, но това е една теоретична постановка. Бившите управляващи отново разкритикуваха служебния кабинет, че се опитва да спре изграждането на "Хемус", заяви служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова.

Според бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков служебното правителство си търси оправдание за отклоняване на средства.

"За пореден път видяхме, че се търсят какви ли не причини, поводи, оправдания за това да се мотивира вече взетото решение за насочване на част от ресурса за изграждане на АМ "Хемус" в размер на почти 500 млн. лв.", добави Нанков.

Виолета Комитова е категорична, че строителството няма да спре. 

"Няма как да спрат да строят, защото те са получили много повече пари отколкото ако има недостиг на средства. Те са получили много повече средства отколкото са им необходими. Магистралата няма как да бъде изградена до 2024 година, както беше обещало предишното правителство, тъй като не е ясно колко време ще отнемат процедурите по отчуждаване на земите под бъдещата магистрала", прогнозира Комитова. 

Съветникът й Иван Шишков обясни, че самото проектиране на аутобана не е започнало навреме и от там тръгва целият проблем.

 Междувременно дойде и новината, че новото ръководство на "Автомагистрали" е вписано от съда. То се представи от медицинския кабинет в сградата на държавното дружество, който прилича досущ на хотелска стая. 

"Няма дори едно хапче тука, няма никакви медикаменти. Не знам някой да е преглеждан тук и да е ползвал тази стая за медицинска помощ, близко е до ума, че това е стая за почивка, както се казва по хотелите, определено е ползвана - има едни чехлички, душ гелове, бонбони - всичко, за да му е кеф на човек", разказа председателят на новото ръководство на "Автомагистрали" Десислава Христова. 

Бившият шеф на дружеството Стоян Беличев обясни, че стаята се е използвала по предназначение. 

"Скоро имахме случай на припадна колежка с ниско кръвно, която беше настанена там, докато се възстанови", обясни Беличев. И уточни, че стаята не е използвана за сексуални услуги. 

"Това се намира на етаж, на който работят служители от двете страни и срещу тази стая, са им кабинетите, вратите са отворени. Представяте ли си, че може да се случи нещо такова пред служителите?", попита Беличев.

Той обяви, че ще подаде документи за новия конкурс за редовно ръководство на "Автомагистрали". На сайта на дружеството все още той стои като шеф на институцията със заплата от 11 хиляди лева на месец. Новото ръководство на дружеството обмисля да промени заплатите. 

По строителството на "Хемус" към днешна дата са изплатени 71% от парите, а са завършени 4% от проекта. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Фани сега дай под наем стаята... върни 420 милиона в бюджета на магистралата и .... НАПРАВИ магистралата до 24та година. Никой не ти плаща хубавичке да казваш какво не може да се направи... А ТИ СЕ ПЛАЩА да го направиш!!!!!!!!!!! Как ще го коментираш това ***... И да беше мъж щеше въпроса да завърши на .. бе... Егати и гнусните ***!!! Сигнализирай за неуместен коментар