Нападнатата от мечка жена е с множество рани, кметът на Белица иска отстрелване на животното

Оцелялата е в стабилно състояние, мъжът ѝ я е спасил

02.07.2021 | 13:38 Редактор: Искра Ангелова

Дива мечка нападна мъж и жена тази сутрин в гората над Белица. Жената е в болница в стабилно състояние, но с множество рани по цялото тяло.

Районът е отцепен и в момента тече акция по локализирането на мечката. В близките часове се очаква и решение дали да бъде отстреляна.

Жената е излязла рано тази сутрин, за да бере гъби. Била е заедно със съпруга си и две деца. С мечката очи в очи се озовала съвсем ненадейно.

"Тук беше мъжът ѝ, жената паднала по корем и това я е спасило. Въпросната мечка са я виждали как обикаля оградата на парка, има как скача, как атакува кошчетата, явно е гладна, озверяла е, и днес е проявила агресия към хората", каза кметът на Белица Радослав Ревански.

"С множество рани от ухапвания от мечка по цялото тяло и крайниците, сега има още изследвания и остава хоспитализирана жената. За пръв път виждам рани от мечка, личи си, че са доста сериозни. Помогнал ѝ е съпругът ѝ. Имало е и други хора, които са се развикали и тя е избягала", коментира д-р Станислав Георгиев от МБАЛ-Разлог.

В часовете преди обяд кметът на Белица направи официално предложение мечката да бъде намерена и отстреляна. 

"Правя го с цел да запазя живота и здравето на хората и да успокоим жителите на града. По принцип заповедта за отстрел се издава от министъра на земеделието в синхрон с екоминистъра, но редът е следният – има наредба, която казва, че се прави предложение, прави се комисия", допълни Ревански.

Според експерти мечката се е изплашила и затова е нападнала жената.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК