Пострадалото в басейн момиче: Много се уплаших, бях изпаднала в истерия

Треньорът на Виктория не е присъствал на инцидента

28.06.2021 | 18:45 Редактор: Юлия Христова

Шампион по плуване пострада по време на тренировка в училищен басейн. Наложило се 9-годишното момиче да бъде оперирано в "Пирогов". 

На 23 юни Виктория тренира в басейна на 97-мо училище, заедно с други деца. Инцидентът става за секунди. 

"Докато плувах, като правех обръщане, видях, че отдолу тръбата е сцепена и исках да покажа на моите съотборници и без да исках, отдолу исках да покажа с палеца, но явно ми го е засмукало не съм го усетила и те като стъпиха, ми се затисна пръста и като го издърпах, той вече беше така. Много се уплаших и бях изпаднала в истерия", посочи тя.

Първи на помощ се притичва по-големият ѝ брат, той позвънява и на майката. 

"Телефонът ми иззвъня, големият ѝ брат каза: Мамо, ела, половината пръст на Вики липсва. Затичах се, гледката - Виктория пищеше неистово. Нещото, което мене ме изуми е, че никой не се опита да ми помогне, да ме закара", посочи майката.

Заедно с помощта на друг родител Ралица закарва дъщеря си в "Пирогов". Там ѝ правят операция, като се налага да вземат кожа от друга част на тялото ѝ, за да възстановят пръста на момичето. 

"Само повтаряше: Мамо, ще имам ли пръстче, кажи ми ще имам ли пръстче", допълни тя. 

Басейнът изцяло се стопанисва от училището от 2016 година, когато община Люлин го предава на учебното заведение за управление. Училището отдава басейна под наем на спортни клубове. От учебното заведение излязоха с позиция, че всяка година август месец се прави проверка на съоръжението.

Треньорът на Виктория не е присъствал на инцидента. Той има дългогодишен опит зад гърба си и е тренирал младата надежда в българското плуване Калоян Лефтеров. Това е вторият подобен инцидент в кариерата му.

"По време на тренировка за 2 мин. бях до тоалетна и като се върнах, инцидентът беше станал. Пръстчето си е пъхнала под тръбата, но за да стане тоя инцидент, тръбата трябва да е дърпана", посочи треньорът Жорж Станкович.

Виктория е шампион по плуване и кикбокс. На 9 години тя вече има около 50 медала в двата спорта у нас и в чужбина.

Проверката на община "Люлин" установи, че към момента басейнът е в изправност и няма предпоставки за инциденти.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
lol
преди 2 години