Опасно време в 14 области - много дъжд, гръмотевични бури и градушки

Максималните температури ще са с 10° разлика в отделни части на страната

27.06.2021 | 07:45 Редактор: Елеонора Танева
Опасно време в 14 области - много дъжд, гръмотевични бури и градушки

Жълт код за очаквани обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за днес в 14 области в Централна и Източна България. Той е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Русе, Разград и Силистра.

На много места в тези райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни по количество в източните райони и Родопската област. 

Остават условията и за градушки. Повече слънце ще има над Западна България. Максималните температури ще бъдат от 27°-28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, за София 28°-29°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°, показва прогнозата на Националния център по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Големите горещини, водят и големи градушки! Ще удържим! Сигнализирай за неуместен коментар