Тече проверка за смъртта на мъжа, убит от скъсана жица, роднини искат съд за виновните

Младият мъж е настъпил скъсаната жица

26.06.2021 | 18:45 Редактор: Десислава Атанасова

Поройни дъждове и наводнени улици в голяма част от страната. Млад мъж стана жертва на лошото време в Златарица. Предполага се, че причина за смъртта е токов удар от скъсан електрически проводник. 

Малко след 8.30 тази сутрин в дома на Кольо Йорданов от Златарица токът спира след като над града се разразила силна буря. Той чува пукот и излиза на улицата, за да разбере какво се случва. Вижда паднал на земята млад мъж, посинял и в безпомощно състояние.
 

"Излизам аз от вътре и видях едно момченце – 29-годишно, беше паднало по гръб. Целият беше посинял и му течеше от устата пяна и хукнах нагоре по другите комшии да се обаждат на 112, на бърза помощ", разказва очевидецът Кольо Йорданов. 

След като се притекъл на помощ на пострадалия и опитал да го вдигне, той също бил ударен от ток.

"В този момент аз не знаех, че е ударен от ток. Аз се опитах да го спася някак си. Хванах го с едната ръка, докато го дръпна и мен ме удря ток. Като бутнах кабела от краката му и се допира до кутията и хвърчат искри. Слава на Бога, Господ ме е опазил", сподели още Йорданов.

Почерненото семейство на загиналия мъж е категорично, че ще търси съдебна отговорност от виновните за смъртта на сина им.
 

"Жицата от бурята е била скъсана и момчето, когато се е връщало, я е настъпило и го уби на място. Тя е била на пътя. Той се прибира, върви си по пътя и я е настъпил без да иска", обясни Димитър Василев.

През целия ден криминалисти разследваха причините за фаталния инцидент, разпитват се и свидетели. За Bulgaria ON AIR от Енерго Про заявиха, че е назначена вътрешна проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК