Паднали дървета и наводнение на пътното платно край Велико Търново заради буря

Стихията доведе до затваряне на главния път София - Варна при селата Кавлак и Джулюница

26.06.2021 | 12:24 Редактор: Жаклина Иванова
Паднали дървета и наводнение на пътното платно край Велико Търново заради буря

В област Велико Търново бурята тази сутрин доведе до затваряне на главния път София - Варна при селата Кавлак и Джулюница заради наводняване на пътното платно. По главния път Русе - Велико Търново имаше десетки паднали дървета. Щетите се отстраняват.

Валежи, колкото е половинмесечната норма, са паднали тази сутрин за час и половина във Великотърновско и нанесоха сериозни щети по републиканската пътна мрежа, съобщи директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов:

"Главният път София – Варна, кръстовището за село Кавлак придошли води беше наводнено платното за движение. По най-бързия начин се отреагира. В момента всички щети са отстранени, преминаването е безпрепятствено. При Джулюница от местните ниви се е образувала като река и наводнява пътното платно. В момента се работи още по отстраняване на щетите, но движението е нормализирано“.

Отстранени са падналите дървета и опасно надвисналите по пътя Русе – Велико Търново. На много места в областта има изровена пътна настилка, наводнени са окопи и банкети, предаде БНР.

Два екипа на Гражданска защита отстраняват щетите, нанесени от бурята във Велико Търново, Арбанаси и околните села, съобщи кметът Даниел Панов и увери, че няма пострадали хора и селища без ток.

Улици в Котел бяха наводнени, под вода са и приземни етажи на къщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Улиците в В,Търново са ужасни,дупки толкова много,че попадаме в езеро.Моля ВИ оправете пътищата,а не само Видимо и звук.Гостите се възмущават.? Сигнализирай за неуместен коментар